Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

όλγα Φυταγκουρίδου : Η δημοτική αρχή ¨¨ αγνοεί ¨¨ την δυνατότητα αξιοποιήσιμης του φυσικού αερίου

Διανύουμε μια περίοδο στην οποία η δημιουργία πρόσθετων υποδομών για την χρήση ποικίλων ενεργειακών πόρων παρέχει τη δυνατότητα μείωσης του κόστους λειτουργίας για τις ανάγκες των δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων περιορίζοντας ταυτόχρονα την περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Επιπλέον, είναι σαφές ότι κάθε υπεύθυνη δημοτική αρχή οφείλει να είναι σε θέση επιστημονικής και διοικητικής ετοιμότητας, ώστε να διερευνά τις ευκαιρίες που παρέχονται στην περιοχή της επικράτειάς της, προκειμένου να σχεδιάζει και να διασφαλίζει την αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογική ανάπτυξη προς όφελος των δημοτών.
Όπως είναι γνωστό, λίγα χιλιόμετρα από το Σιδηρόκαστρο βρίσκεται ο μετρητικός σταθμός της ΔΕΣΦΑ, ουσιαστικά το σημείο εισόδου του φυσικού αερίου στη χώρα μας, καύσιμου το οποίο είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο, έχει λιγότερες επιβλαβείς συνέπειες για το περιβάλλον και αξιοποιείται σε ολοένα και περισσότερες τεχνολογικές εφαρμογές.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο σταθμός βρίσκεται σε έδαφος της επικράτειάς του, ο Δήμος μας δεν έχει ουσιαστικά διερευνήσει την πιθανότητα δημιουργίας υποδομών που θα καθιστούσαν δυνατή τη χρήση του φυσικού αερίου. Η διοικούσα δημοτική αρχή φαίνεται πως είτε αγνοεί ολωσδιόλου το θέμα είτε δεν έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει μια εποικοδομητική παρέμβαση, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην έχει κανένα ανταποδοτικό όφελος, εφόσον δεν έχει γίνει καμιά απολύτως σχεδιασμένη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Αντιθέτως, για όποιον ενδιαφέρεται να διεξάγει μια πρόχειρη έρευνα, είναι εύκολο να διαπιστώσει ότι άλλοι οικισμοί ανά την Ελλάδα και μάλιστα με πληθυσμό μικρότερο από αυτόν του Σιδηροκάστρου και περίπου ίσο με του Νέου Πετριτσίου ή της Κερκίνης έχουν καταφέρει να βρουν τρόπους εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου παρέχοντας στους δημότες τους οφέλη από τη χρήση του.
Οι Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με στοχευμένες ενέργειες να αξιοποιήσουμε τη χρήση του φυσικού αερίου και κάθε άλλου ενεργειακού πόρου που διατίθεται στην περιοχή μας. Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει πολλές δυνατότητες για να μειώσουμε το κόστος θέρμανσης των δημοτικών κτιρίων, να αναζητήσουμε νέες εφαρμογές και ταυτόχρονα, να προσφέρουμε τις υποδομές που θα δημιουργηθούν στους δημότες μας για ιδιωτική χρήση με χαμηλότερο ενεργειακό κόστος.
Ως υποψήφια δημοτική αρχή δεσμευόμαστε ανοιχτά πως καμιά ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη, κανένας αγώνας δε θα χαθεί χωρίς μάχη.
Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική
Όλγα Φυταγκουρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.