Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΚΕΔΗΣ Σερρών : Η απάντηση του Βασίλη Τερζή για την Πολιτεία των ευχών


Απάντηση στην ανάρτηση


δίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ Βασίλης Τερζής

1ον  Απαντώ διότι η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. δεν είναι μονοπρόσωπο όργανο και ως Πρόεδρός της εκπροσωπώ το ενδεκαμελές Δ.Σ, τα 125 άτομα προσωπικό της και φυσικά το Δήμο Σερρών του οποίου είναι Νομικό Πρόσωπο.
2ον Δεν πιστεύω αυτή την ανάρτηση να την έκανε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου ο κ. Γιώργος Καπετάνιος. Ίσως την έκανε με την ιδιότητα του πολίτη και εξηγώ. α) Ως δημοσιογράφος όφειλε να επικοινωνήσει με την  υπηρεσία για να του δοθούν απαντήσεις. β) Ως δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Δίκτυο» όφειλε να ενημερωθεί από ρεπόρτερ και εικονολήπτη του σταθμού για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα εχθές, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 και τις απαντήσεις που πήραν.
3ον Η «Πολιτεία των Ευχών» έκλεισε το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, το ψυχαγωγικό πάρκο όμως, Λούνα Παρκ, θα έκλεινε τη Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, του Αγίου Ιωάννου, εάν δε μας έπληττε η κακοκαιρία. 
4ον Οι Γιορτές τελειώνουν κατά τη Θρησκευτική και Λαϊκή μας παράδοση στις 7 Ιανουαρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Ιωάννη. Την ημέρα αυτή ανεξάρτητα πότε ξεκίνησε η Χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση των πόλεων ανά την Ελλάδα κλείνει και η εορταστική περίοδος.
5ον Την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, ξεκίνησαν οι εργασίες απεγκατάστασης του ηλεκτρολογικού φωτισμού, είναι όλα με σύγχρονους λαμπτήρες LED και των κατασκευών. Την Τρίτη αφαιρέθηκαν και τα 36 Χριστουγεννιάτικα δέντρα από τον πεζόδρομο Κωνσταντίνου Καραμανλή την ευθύνη των οποίων είχα.
6ον Την Τρίτη ο υπεύθυνος ηλεκτρολόγος της «Πολιτείας» κατάφερε να αποσυνδέσει το ρεύμα μόλις του 1/5 των φωτιστικών στοιχείων. Ο λόγος ήταν πως οι υπόλοιπες συνδέσεις για λόγους ασφαλείας ήταν υπογειωμένες και δυστυχώς καλυμμένες από πάγο και χιόνι. Το γεγονός αυτός καθιστούσε άκρως επικίνδυνη την οποιαδήποτε εργασία σύμφωνα με τον υπεύθυνο ηλεκτρολόγο.  
7ον Η αποσύνδεση ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019,  στη  1:00 το μεσημέρι, ύστερα από πολύ προσεκτική προσπάθεια. Οι κατασκευές και ο στολισμός θα αφαιρεθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα πάντοτε με τις καιρικές συνθήκες διότι υπάρχει κίνδυνος με την παγωνιά να προκληθούν  ζημιές σε αυτά αλλά και είναι δύσκολο να εισέλθουν στο χώρο βαριά οχήματα.
8ον Κατά τη διάρκεια της αποσύνδεσης υπήρξαν πολίτες που εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη ο φωτισμός διότι ομορφαίνει την περιοχή και τη διάθεσή τους. Σημειώνω πως δεκάδες ήταν οι Σερραίοι πολίτες που επισκέφθηκαν τη χιονισμένη «Πολιτεία» το βράδυ για να τη φωτογραφίσουν με το Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.
9ον Δυστυχώς επιστρέφοντας προβληματισμένος αλλά με υψηλό ηθικό από την κατάμεστη αίθουσα των «Αστεριών» και την καταπληκτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης και του Δήμου Σερρών με θέμα: «Οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών και το καθήκον μας» με ομιλητές τους κ.κ Σάββα Καλεντερίδη και Φίλιππο Κωσταρά είμαι υποχρεωμένος να προσγειωθώ στη σερραϊκή πραγματικότητα των ολίγων.
10ον Αν θέλει θάρρος για να πεις την αλήθεια θέλει περισσότερο θάρρος για να την ακούσεις. Ευχαριστώ για το χώρο, συγνώμη για το χρόνο που κατέλαβα.  

Με τιμή

  Βασίλης Τερζής
         Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.