Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Σέρρες : Αισιοδοξία για την επόμενη μέρα στην ΕΒΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για ebz serresΘετικά εξελίχθηκαν και οι τρεις μέχρι τώρα συναντήσεις
των τευτλοπαραγωγών, που συνεργάζονται με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), με τον Luckas Fecker, επικεφαλής του fund “Innovation Brain” που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρει την ΕΒΖ, μέσω της διαδικασίας εξυγίανσής της στο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα, που προωθεί η Κυβέρνηση.
Στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση ο κ.Fecker σύμφωνα με τους παραγωγούς αποδέχτηκε το αίτημά τους για διατήρηση των τιμών “ασφαλείας” που επικρατούσαν με το πρότερο καθεστώς για τα τεύτλα χαμηλών ζαχαρικών βαθμών, όπως και για προμήθεια των εφοδίων (λιπάσματα, φάρμακα κ.α. μέσω της ΕΒΖ).
Αντιστοίχως ο κ.Fecker φέρεται να ζήτησε – και οι παραγωγοί΄συμφώνησαν – να αναπτυχθεί συμβολαιακή γεωργία – μάλλον με την Τράπεζα Πειραιώς. Στις πεοηγούμενες συναντήσεις ο επικεφαλής των ενδιαφερόμενων επενδυτών είχε δώσει ρητές διαβεβαιώσεις για πρόθεση συνέχισης και ανάπτυξης της τευλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, καθώς και για παραγωγή νέων προϊόντων.
Στα “μαχαίρια” βρίσκονται αντιθέτως με τη σημερινή διοίκηση της ΕΒΖ οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, που έχουν στείλει εξώδικο ζητώντας αναλυτικές πληροφορίες για τα σχέδια εξυγίανσης, στοιχεία για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, για τη δική τους τύχη κ.α. και αναμένεται με ενδιαφέρον τι στάση θα τηρήσουν στην επικείμενη εκδίκαση στις 26 Σεπτεμβρίου της αίτησης που έχει υποβάλει η ΕΒΖ για υπαγωγή της στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα.



 https://thesseconomy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.