Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Η υπόθεση NOVARTIS και μια δίκη στις Σέρρες απασχολούν τον Αρειο Πάγο

Τον Αρειο Πάγο απασχόλησε την  
Τρίτη (17/7) ένα μικρό τμήμα της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης της αποφάσεως του Γ’ Πλημμελειοδικείου Σερρών, με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Novartis Hellas, μεταξύ των οποίων ήταν και του Ιταλού πρώην διευθύνοντος συμβούλου της.
Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Σερρών ελήφθη στο πλαίσιο δίκης, στο εδώλιο της οποίας κάθισαν τόσο ο Κωνσταντίνος Φρουζής, όσο και δυο γιατροίκατηγορούμενοι για υπερσυνταγραφήσεις προς όφελος της εταιρείας.
Κατηγορούμενοι ήταν ακόμη τέσσερα άλλα μέλη του Δ.Σ., πλην του κ. Φρουζή. Όμως, προέκυψε δικονομικό πρόβλημα, καθώς το κλητήριο θέσπισμα δεν είχε μεταφραστεί στα ιταλικά, με αποτέλεσμα να επέλθει παραγραφή -λόγω παρέλευσης της πενταετίας- και να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Κατόπιν αυτού, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Σερρών, άσκησε αναίρεση κατά της απαλλακτικής απόφασης.

Σήμερα, η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αριστέα Θεοδόση, πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση, ενώ οι συνήγοροι των εμπλεκομένων ανέπτυξαν τα νομικά τους επιχειρήματα.

Ο Αρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: