Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Δήμος Βισαλτίας : Οι οφειλές των φυλακών ¨¨καίνε ¨¨ την ΔΕΥΑΒ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ«Ιδιαίτερα υψηλά ποσά οφείλει το Υπουργείο
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς τον Δήμο Βισαλτίας ως προς την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βισαλτίας, ο οποίος καλύπτει την παροχή νερού του Σωφρονιστικού καταστήματος της Νιγρίτας μέσω της ΔΕΥΑΒ, το κόστος της αντίστοιχης παροχής νερού ανέρχεται στα 167.597,85 ευρώ έως 31/12/2017. Επιπροσθέτως, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το ποσό αυτό είναι υπέρμετρα μεγάλο για την συγκεκριμένη ΔΕΥΑΒ, της οποίας ο Τακτικός Προϋπολογισμός είναι αρκετά συρρικνωμένος και η μη εξόφληση του ποσού αυτού μπορεί να οδηγήσει και στην αδυναμία συνέχισης της λειτουργία της».
Γίνεται άμεσα αντιληπτό, κατά τον κ. Τζελέπη, ότι αποτελεί πια επιβεβλημένη ανάγκη η κάλυψη των εν λόγω οφειλών δεδομένου ότι η ΔΕΥΑΒ έχει χτυπήσει πια «κόκκινο», λόγω των προαναφερόμενων υπέρογκων ανεξόφλητων ποσών του Σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας στην ΔΕΥΑΒ. Για τους παραπάνω λόγους, ο βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να προβεί σε Νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των προαναφερόμενων ανεξόφλητων οφειλών, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει σε αυτήν την περίπτωση ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση αυτής της ρύθμισης και πόσο άμεσα αναμένεται να εκδοθεί, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ποσό της οφειλής προς την ΔΕΥΑΒ είναι ιδιαίτερα υψηλό και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ως προς την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της. Τέλος, ο κ. Τζελέπης αιτείται από τον υπουργό να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθεί προκαταβολή-έναντι στην ΔΕΥΑΒ.

Ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ    Μιχάλης Τζελέπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.