Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Δήμος Σιντικής : Καθαρισμός και συντήρηση των Οχυρών από τη ΣΤΡΝΩΠΟ

Φωτογραφία του χρήστη Stenopos1941.Ανάμεσα στους καταστατικούς σκοπούς του
αναγνωρισμένου σωματείου μας «ΣΤΕΝΩΠΟΣ – Οχυρώσεις Μπέλλες – Αγκίστρου», είναι ο καθαρισμός, η συντήρηση και η ανάδειξη παροπλισμένων οχυρώσεων του Β’ Π.Π. στο βόρειο τμήμα των Σερρών.
Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε δράσεις καθαρισμού και συντήρησης των 9+1 σκυροδετων πολυβολείων στο Δυτικό Μπέλλες ,το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Ιουλίου 2018, θέλοντας να αναδείξουμε ένα κομμάτι της ιστορίας της «Μάχης των Οχυρών» που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό και φιλοδοξούμε να το προβάλουμε και να το αναδείξουμε το επόμενο διάστημα ως κομμάτι της νεότερης ιστορίας της χώρας.
Σε συνεργασία με την ΚοινΣεπ Άγκιστρο Δράση σε συνέχεια σχετικού αιτήματος μας προς την αρμόδια στρατιωτική αρχή, θα πραγματοποιηθούν κοινές παρεμβάσεις , συμβάλλοντας στο έργο του Ε.Σ..
Ο κατάλληλος εξοπλισμός για τις εργασίες μας έχει εξασφαλιστεί και η μετακίνηση θα γίνει αποκλειστικά με κατάλληλα 4Χ4 οχήματα αλλά και με αρκετές ώρες πεζοπορίας
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δράσεις καθαρισμού του δάσους αλλά και καταγραφή μονοπατιών , σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους , για μελλοντική αξιοποίηση τους μέσω ανάλογων επενδυτικών προγραμμάτων για τα οποία δύναται πλέον να είναι δικαιούχος η Stenopos.
Το Σάββατο το βράδυ η ομάδα μας θα φιλοξενηθεί στο πρώην ορεινό φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού σε υψόμετρο 1700 περίπου μέτρων που σήμερα επισκευάζει, συντηρεί και χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Ορειβατικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος “ΜΠΕΛΕΣ” ως ορεινό καταφύγιο.

Δηλώσεις συμμετοχής για καλύτερο προγραμματισμό και πληροφορίες στο inbox , στο email stenopos1941@gmail.com και στο 6974243949.
Υ.Γ. Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί επίσημα μετά την χορήγηση και της απαιτούμενης σχετικής άδειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.