Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ωδή Αμφιπόλεως : 1ος Τουριστικός Οδηγός για την περιοχή Αμφίπολης

Τουριστικός Οδηγός Αμφίπολης-Δυτικού Î Î±Î³Î³Î±Î¯Î¿Ï…Η «Ωδή Αμφιπόλεως»  έχει εκδώσει - για πρώτη φορά
σε ολοκληρωμένη μορφή- τον Τουριστικό Οδηγό 2018 για την περιοχή Αμφίπολης-Δυτικού Παγγαίου και έρχεται έτσι να καλύψει ένα τεράστιο  κενό στην τουριστική προβολή της περιοχής.

 Ο Τουριστικός Οδηγός με τις 164 σελίδες και με τον τίτλο living history έχει εύχρηστο σχήμα, περιέχει κείμενα στα ελληνικά και αγγλικά, πολλές φωτογραφίες καθώς και τον χάρτη της περιοχής.
Τα κείμενα για τους αρχαιολογικούς χώρους επιμελήθηκε η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών αρχαιολόγος κ. Δημητρία Μαλαμίδου και τα κείμενα που αφορούν τα βυζαντινά μνημεία επιμελήθηκε ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Νικόλαος Μπονόβας.
 
Στον Τουριστικό Οδηγό περιέχονται εκτός των άλλων ειδικά αφιερώματα,  για το μνημειακό ταφικό συγκρότημα του Τύμβου Καστά με κείμενα της αρχαιολόγου-ανασκαφέα κ. Κατερίνας Περιστέρη, για το Σπήλαιο Αλιστράτης, καθώς και για τον Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Αθανάσιο Σκούρα από την Βιτάστα Σερρών.
Στον Τουριστικό Οδηγό παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα, για την ιστορία και για τον πολιτισμό της περιοχής και γενικότερα ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τον επισκέπτη,  καθώς βέβαια και οι δυνατότητες φιλοξενίας της περιοχής.
Αναλυτικά περιλαμβάνονται οι  ενότητες :
Ιστορία και Μυθολογία, Φύση Περιβάλλον και Οικοσυστήματα, Αξιοθέατα (αρχαιολογικά , ιστορικά, αρχιτεκτονικά, φυσιολατρικά κλπ), Παγγαιοχώρια, Γαστρονομία και μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα, Πολιτισμός, Βιωματικός Τουρισμός, Δραστηριότητες στη φύση, Προτάσεις εκδρομών για όλες τις εποχές του χρόνου, Κοντινοί προορισμοί και Γενικές  πληροφορίες.
Ο Τουριστικός Οδηγός θα τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία διανομής στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, καθώς και σε ξενοδοχεία των Σερρών, Καβάλας,  Δράμας και Θεσσαλονίκης, ενώ θα αποσταλεί σε δημοσιογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε τουριστικά γραφεία  καθώς και σε οργανώσεις της Ομογένειας σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή. Ο Οδηγός θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την υποστήριξη της συμμετοχής της «Ωδής Αμφιπόλεως» ή και άλλων φορέων σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις.
 
Η χρηματοδότηση της 1ης  έκδοσης έγινε αποκλειστικά και μόνον από τις χορηγίες επιλεγμένων τοπικών επιχειρήσεων και από τις συνδρομές των μελών της «Ωδής Αμφιπόλεως».
Για την πραγματοποίηση της 1ης έκδοσης χρειάστηκε επίπονη, επίμονη  και πολύμηνη προσπάθεια από τα στελέχη της «Ωδής Αμφιπόλεως» για να συγκεντρωθεί και να ταξινομηθεί το τεράστιο σε όγκο υλικό, ενώ εργάστηκαν και  πολλοί εξωτερικοί συνεργάτες. Αποκλειστικός στόχος της «Ωδής Αμφιπόλεως» είναι να δοθεί στις τοπικές επιχειρήσεις ένα ισχυρό εργαλείο για την προβολή τους, αλλά και να παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε αυτήν την μορφή συγκεντρωμένο και ολοκληρωμένο το τουριστικό προϊόν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
 
Η «Ωδή Αμφιπόλεως» θα προωθήσει άμεσα τον Τουριστικό Οδηγό στο Υπουργείο Τουρισμού και σε όλους του αρμόδιους δημόσιους φορείς, στην προσπάθειά της  να εντάξει την περιοχή στο διαφημιστικό πρόγραμμα του ΕΟΤ για τον εναλλακτικό τουρισμό, αφού πλέον το τουριστικό μας προϊόν είναι συγκεντρωμένο, δομημένο και κατάλληλα τεκμηριωμένο.
Η «Ωδή Αμφιπόλεως» ευχαριστεί τις τοπικές επιχειρήσεις για τις ευγενικές χορηγίες τους, αλλά και όλους εκείνους που αφιλοκερδώς  εργάστηκαν ή παρείχαν υλικό για να εκδοθεί ο Τουριστικός Οδηγός.
Οι προσεχείς μεγάλες δράσεις της «Ωδής Αμφιπόλεως» που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, θα είναι οι 7οι Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες, το 2οΤουριστικό Συμπόσιο, η κατασκευή νέας Ιστοσελίδας, η διοργάνωση ημερίδας για θέματα τουρισμού και η ενεργοποίηση νέων λογαριασμών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών. 
Πληροφορίες για τα σημεία διανομής ή για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τοποθέτηση του Τουριστικού Οδηγού, μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο 6937 016 558.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ωδής Αμφιπόλεως» καλεί τους πολίτες των Δήμων Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης που ενδιαφέρονται για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής να ενταχθούν στην προσπάθειά αυτή, ώστε η περιοχή μας να εξελιχθεί σταδιακά σε  σημαντικό τουριστικό προορισμό για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για την Ωδή Αμφιπόλεως

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος                             Ο  Γ.Γραμματέας

Γεώργιος Μακουσιάρης               Χρήστος Τσερβένης
Μ: 6937 016 558                      Τ: 2310 528 491
                                                        Μ: 6934 206 973
     gmakousiaris@gmail.com              ttservenis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.