Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών: Καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για εκπαιδευσηΣύμφωνα με το έγγραφο 39554/Δ2/8-3-2018 του
Υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες, μέσω της Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ. Ε., το Υπουργείο Παιδείας καλεί όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται για την απόδοση μουσικής ειδίκευσης να καταθέσουν τους ανάλογους τίτλους σπουδών.
   Με άλλα λόγια το Υπουργείο «στρώνει» νέο δρόμο εξοικονόμησης εκπαιδευτικών για το μάθημα της Μουσικής Αγωγής, με στόχο να μειώσει τις προσλήψεις για τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Δε μας εκπλήσσει το γεγονός. Το έδαφος έχει ήδη προετοιμαστεί με τις διάφορες Υπουργικές Αποφάσεις, που ορίζουν τη δυνατότητα ανάθεσης μαθημάτων ειδικοτήτων σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. 70 (το μάθημα των ΤΠΕ σε συναδέλφους που έχουν σχετική πιστοποίηση, το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, αρκεί κάποιος εκπαιδευτικός να έχει κάποιες ώρες σχετικών σεμιναρίων, η Φυσική Αγωγή, η Ειδική Αγωγή).
   Στο όνομα της «ορθολογιστικής διαχείρισης του υπάρχοντος  δυναμικού στην εκπαίδευση και του εξορθολογισμού του κόστους», καταστρατηγούνται τόσο τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών όσο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
   Ο σύλλογός μας να πρωτοστατήσει στην προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μουσικών αλλά και όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • ΑΜΕΣΗ  ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ  ΤΩΝ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  25.000  ΚΕΝΩΝ  ΣΤΗΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  • ΚΑΛΥΨΗ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΚΕΝΩΝ  ΤΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.  ΚΑΘΕ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ  ΝΑ  ΔΙΔΑΣΚΕΙ  ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ  ΤΟΥ.
  • ΕΞΙΣΩΣΗ  ΤΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΤΩΝ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ  ΜΕ  ΑΥΤΑ  ΤΩΝ  ΜΟΝΙΜΩΝ! ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΤΟΥΣ  ΤΩΡΑ.
 Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο  Πρόεδρος                                                                                Ο Γενικός Γραμματέας
Στεφάνου Πασχάλης                                                                  Κοντόπουλος Γιώργος»
                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.