Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Σερρών Θεολόγου

Με την δέουσα αναστάσιμη λαμπρότητα και απλότητα
εορτάσθηκε και εφέτος στην Εκκλησία των Σερρών η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονοματήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος...

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών, τιμώντας τη μνήμη του ουρανίου προστάτου του, συμμετείχε αφ' εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Σερρών.

Τον θείο λόγο της εορτής εκήρυξε επικαίρως ο χοροστατών Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, αναφερόμενος στην μεγάλη αρετή της χριστιανικής αγάπης, κήρυξ της οποίας ήταν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν επίσης· ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο ευαγής Κλήρος της Εκκλησίας των Σερρών καθώς και Κληρικοί από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, το Άγ. Όρος, οι μοναστικές αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, οι τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας καθώς και ο φιλόχριστος λαός του Θεού.

Την αγιώνυμο ημέρα, Τρίτη 8 Μαΐου, τελέσθηκε δισαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, μετά πολλών πρεσβυτέρων και διακόνων.

Ο δε λαός του Θεού υπερεπλήρωσε τον Μητροπολιτικό Ναό, σε έκφραση τιμής και αγάπης προς τον εορτάζοντα μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος απηύθυνε εορτίους ευχές και προσρήσεις στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη των Σερρών, ευχόμενος έτη πολλά, πολύκαρπα και καλλίκαρπα στον αμπελώνα του Κυρίου μας.

Ακολούθως, ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Θεολόγος ευχαρίστησε θερμώς τους Σεβ. Αρχιερείς, τον ιερό Κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τους Βουλευτές, τις αρχές της πόλεως και της περιοχής και τον φιλότιμο λαό για την πάνδημη και συγκινητική συμμετοχή τους στις εορταστικές Ακολουθίες, κατά την παραμονή και ανήμερα της εορτής, γεγονός που αποδεικνύει πρωτίστως την αγάπη προς την μητέρα Εκκλησία και ακολούθως την βαθειά εκτίμηση και τον σεβασμό προς τον Επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, «Ο Επίσκοπος κάθε τοπικής Εκκλησίας διακονεί και φανερώνει το σταυροαναστάσιμο ήθος Της. Είναι ο Πρωτεύθυνος και Πρωτοδιάκονος του σταυρικού φρονήματός Της, πού οδηγεί στην ανέσπερη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου. Ο Σταυρός του Κυρίου είναι ο ευλογημένος δρόμος και ο μοναδικός αυθεντικός τρόπος για να συναντήσουμε τον Αναστάντα Χριστό, τον μοναδικό Σωτήρα του κόσμου. Εάν θέλουμε να είμεθα του Χριστού καλούμεθα να σηκώσουμε τον Σταυρό Του» και ευχήθηκε εγκαρδίως, η ευλογία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου να σκεπάζει τον τόπο και τον πιστό λαό του Θεού.

Στις ευλογημένες στιγμές της λειτουργικής ευχαριστιακής συνάξεως, προστέθηκε και η χαρά της εις Αρχιδιάκονον χειροθεσίας του έως σήμερον διακόνου της Εκκλησίας των Σερρών, π. Δαυϊδ Σταυρινού.

Τέλος, ο Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας ευχήθηκε σε όλους, κάθε ευλογία του Θεού και δέχθηκε τις ευχές των Κληρικών, των Μονοχών και του φιλάγιου λαού για την ονομαστική του εορτή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

onomastiria serron 120

Σέρρες, Χρήστος Καναρόπουλος

Πηγή: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.