Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Σέρρες :Εκδήλωση για τις εκδηλώσεις ΜΕΡΕΣ ΟΧΥΡΩΝ 2018

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις με την ονομασία ΜΕΡΕΣ
ΟΧΥΡΩΝ 2018 που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά και στη πόλη των Σερρών την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018.
Οι εκδηλώσεις «ΜΕΡΕΣ ΟΧΥΡΩΝ» θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό κινηματοθέατρο Αστέρια , με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της «Μάχης των Οχυρών», καθώς και της προώθησης του κορυφαίου φεστιβάλ ιστορικής αναβίωσης Β’ Π.Π. (historical reenactment) «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» (12 και 13 Μαΐου 2018).

Αναλυτικά το πρόγραμμα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 18:00 – 20:00
  • Γεώργιος Πολύχρους (Ιστορικός) : «Η κατασκευή της Γραμμής Μεταξά και ο ρόλος της στο ελληνικό αμυντικό σύστημα»
  • Νίκος Γκιρμπάτσης (Ερευνητής, Τχης) : «Τα οχυρά της “Γραμμής Μεταξά” 77 χρόνια μετά»
  • Ηλίας Κοτρίδης (Ερευνητής – Ανχης ε.α.) : «Ρούπελ. Το απόρθητο οχυρό. Μαρτυρίες από τους πρωταγωνιστές»
  • Παναγιώτης Σαββίδης (Ερευνητής – Δημοσιογράφος) : “Γραμμή Μεταξά. Από την ιστορία στο μέλλον – Προτάσεις ανάδειξης και αξιοποίησης”
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΒΟΛΕΣ 20:30 -22:00
  • ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ. Μουσικοχορευτική θεατράλε performance παράσταση, από την  retro ομάδα της Στενωπού η οποία θα μας μεταφέρει, με μια ρετρό διάθεση σε αλλοτινές εποχές. Τς εποχές από τα τέλη του ’30, του ’40 και του ‘50, και ειδικότερα το ραδιόφωνο της εποχής, με σκοπό να γνωρίσει ο νέος κόσμος το στυλ το ύφος της εποχής, μέσα από τη μουσική το χορό, αλλά και το πως διασκέδαζαν οι άνθρωποι εκείνες τις παλιές εποχές.   
ΕΚΘΕΣΕΙΣ (Φουαγιέ  – Η έκθεση θα διαρκέσει από 18/4/2018 έως 22/4/2018)
  • ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΡΑΤΑΣ. Έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων (εφημερίδες, επιστολικά δελτάρια, σελίδες ημερολογίων, αυτοσχέδια τραπουλόχαρτα κ..α) που βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένες στοές του οχυρού Καρατάς στις Σέρρες και συντηρήθηκαν από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΠΕΤΡΑ στην Αθήνα. Επιμέλεια έκθεσης : Στυλιανός Πλάκας (μουσειολόγος)
  • OXYΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Έκθεση φωτογραφίας του Άνθιμου Γεωργιάδη, απο τη σημερινή εικόνα των οχυρών του Μπέλλες και του Αγκίστρου. Με την ευγενική χορηγία της Aratos Group.
Την διοργάνωση ανέλαβαν το Σωματείο «ΣΤΕΝΩΠΟΣ – Οχυρώσεις Μπέλλες & Αγκίστρου» και η Κοιν.Σ.Επ. «Άγκιστρο Δράση» και η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις δράσεις  
=====================================================================
Εκ μέρους  του σωματείου «ΣΤΕΝΩΠΟΣ – Οχυρώσεις Μπέλλες & Αγκίστρου» 
Ο Πρόεδρος 
Ιωάννης Θ. Χατζόπουλος

Τηλ. Επικοινωνίας : 6974243949 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.