Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Αθανάσιος Μπόικος : Σημείωμα σχετικά με την εν εξελίξει δίκη του τοπικού πολιτικού προσωπικού

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΙΚΟΣΟ ρατσισμός ως υπερασπιστική γραμμή (από τον Αθανάσιο Μπόικο)
Μετά τα συλλαλητήρια το σκάνδαλο Νοβάρτις μονοπωλεί το δημοσιογραφικό – ειδησεογραφικό ενδιαφέρον. «Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων, καταγγελιών και κατηγοριών.
Ίσως  -λέω ίσως, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτός ο λόγος- έτσι εξηγείται η απουσία   έστω και κάποιας μικρής αναφοράς στο δικό μας, τοπικό σκάνδαλο, για το οποίο δικάζεται αυτές τις μέρες στο Εφετείο Θεσσαλονίκης το σύνολο του τοπικού πολιτικού προσωπικού. Τέσσερις δήμαρχοι (νυν και πρώην) αρκετοί αντιδήμαρχοι (πρώην και νυν) και όλοι οι διατελέσαντες μέλη του Δ/κού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ από το 1994 ως το 2014.
Κατηγορούνται για μη είσπραξη λογαριασμών ύδρευσης από την περιοχή του Αγίου Αθανασίου Σερρών,  που σημαίνει «απιστία σε βαθμό κακουργήματος».
Δε θα επικεντρωθώ στο ιστορικό της υπόθεσης. Επιγραμματικά αναφέρω το πασίγνωστο ότι για αρκετές δεκαετίες όλες σχεδόν οι εν δυνάμει (μέλλουσες) δημοτικές αρχές υπόσχονταν προεκλογικά στους συμπολίτες μας του Αγίου Αθανασίου «απαλλαγή» από το βάρος πληρωμής λογαριασμών νερού, με αντάλλαγμα την ψήφο τους.
Αυτοί, λοιπόν, που συνέβαλαν τα μέγιστα στον εκμαυλισμό συνειδήσεων και στην εξαχρείωση των πολιτικών ηθών, όντας τώρα αντιμέτωποι με το λεγόμενο «πέλεκυ της δικαιοσύνης», δεν προβαίνουν σε μια γενναία πράξη μεταμέλειας και αποκήρυξης των πρακτικών του παρελθόντος (τους), αλλά, απεναντίας, για τα δικά τους αμαρτήματα κατηγορούν και δείχνουν σαν υπεύθυνους τους «γύφτους» του μαχαλά.
Αυτή η άκρως ρατσιστική στάση αποτελεί και τη βασική υπερασπιστική τους γραμμή στη δίκη που εξελίσσεται αυτές τις μέρες.
Δε φταίμε, λένε, εμείς, αλλά η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στο Αλημπέκιοϊ.
Οι «γύφτοι» δεν πληρώνουν, οι «γύφτοι» απειλούν και δέρνουν τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΣ. Η γειτονιά τους είναι «άβατο» για τον πολιτισμένο καθώς πρέπει κόσμο ημών, των καλών ανθρώπων. Οι «γύφτοι» φταίνε, που «έχουν στο DNA τους το γονίδιο της παραβατικότητας».  Έξοχα που είναι στην εξοχή!
Μα οι «γύφτοι» τούς απάντησαν με χιούμορ:
«Εμείς ρωτάμε:
  • Ανείσπραχτοι λογαριασμοί υπάρχουν μόνο στη συνοικία μας και πουθενά αλλού στην πόλη ή στο Δήμο Σερρών; Εκεί γιατί δεν επικαλούνται παραβατικότητα και άβατο αλλά, απεναντίας, δείχνουν κατανόηση και «κοινωνική ευαισθησία»;
  • Πότε ακριβώς ανακάλυψαν ότι υπάρχει «άβατο» στη συνοικία μας; Μήπως τον τελευταίο καιρό, μόλις δηλαδή άρχισε η εισαγγελική έρευνα για τις παραβάσεις των στελεχών τους;
  • Μπορούν οι μεγαλόσχημοι του δήμου διαχρονικά (δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι) να μας πουν πώς, αφού τόσα χρόνια η γειτονιά μας ήταν απροσπέλαστη για τον «πολιτισμένο» κόσμο, όπως τώρα ισχυρίζονται, αυτοί όχι μόνο μπαινόβγαιναν με άνεση, αλλά τη γέμισαν με κουμπαριές και βαφτιστήρια, κατασκευάζοντας το πολιτικό τους προφίλ; Όταν έτρωγαν και έπιναν, γλεντούσαν και χόρευαν μαζί μας, δεν υπήρχε «άβατο» γι’ αυτούς; Το αντιλήφθηκαν ξαφνικά με τις εισαγγελικές κλήσεις και «ξέχασαν» αυτόματα τους κουμπάρους τους και τα βαφτιστικά τους;»
    (απόσπασμα από ανακοίνωση κατοίκων της γειτονιάς του Αγ. Αθανασίου, Αύγουστος 2017)
Απάντηση για το ζήτημα (εγκληματικότητα – παραβατικότητα του μαχαλά) δόθηκε και από την υπεράνω πάσης υποψίας Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των διενεργησάντων διαχειριστικό έλεγχο στη ΔΕΥΑ Σερρών, η ΑΔΣ αναφέρει:
«1.  Από τα τηρούμενα αρχεία της υπηρεσίας μας ουδεμία καταχώριση υφίσταται
αναφορικά με βίαια επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος υπαλλήλων της ΔΕΥΑΣ
την τελευταία 5ετία.
2.  Η Υπηρεσία μας στο πλαίσιο υποβολής αιτήματος συνδρομής δύναται να
διαθέσει ανάλογη δύναμη για τυχόν συνδρομή υπαλλήλων της ΔΕΥΑΣ, πλην
όμως κανένα αίτημα δεν υποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας έως και την 21-2-2014
για το αντικείμενο αυτό.»
(Πόρισμα Διαχειριστικού Ελέγχου στη ΔΕΥΑ Σερρών, 31-3-2014, σελ. 31)
Στις 21 Μαρτίου είθισται να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Δε θα εκπλαγώ καθόλου αν δω όλον τον καλό πολιτικό κόσμο του τόπου μας, που τώρα συνωστίζεται στις δικαστικές αίθουσες της συμπρωτεύουσας και ψάχνει να θωρακιστεί με πανοπλίες βαθέως ρατσισμού, αποποιούμενος παντελώς τη δική του ευθύνη, να συνωστίζεται τότε σε αίθουσες εκδηλώσεων και να χειροκροτεί με θέρμη τους ομιλητές και τις ομιλήτριες στις εκδηλώσεις, που ασφαλώς θα περισσέψουν.
Σεβασμός στις πατροπαράδοτες αξίες μας με διαχρονική συνέπεια. Προπαντός!
ΥΓ    Μεγάλη εφεύρεση αυτές οι διάφορες παγκόσμιες μέρες. Το ακαταμάχητο πλεονέκτημά τους έγκειται στο ότι κρατάνε πολύ λίγο για να μας κουράσουν. Ίσα για ν΄ανάψουμε το κεράκι μας στην εκκλησιά. Μια μέρα –κι αυτή ούτε ολόκληρη- στην Αγία Τράπεζα και 364 στο Αγιότατο Παγκάρι.

1 σχόλιο:

  1. Δεν το αναφέρει η ΑΔΣ άρα δεν έγινε! Και τότε αυτά τα επεισόδια που βλέπαμε εμείς τόσες και τόσες φόρες όταν πήγαιναν υπάλληλοι της ΔΕΥΑΣ , είτε για καταμέτρηση, είτε για να πρεράσουν καινούρια ρολόγια, τί ήταν; Σκηνές από ταινία; Πέφτεται στο ίδιο παράπτωμα που κατηγορείτε τους προηγούμενους. Αυτοί για τα ψηφαλάκια έταζαν ανομία, εσείς χαιδεύετε αυτιά και δίνεται άφεση.
    Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας καθαρά, αν πρέπει να πληρώνουν ή όχι. Και προς Θεού, όχι συμψηφισμούς όπως πονηρά επικαλούνται οι πονηροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.