Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Σέρρες: Συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Οι συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν γίνει πλέον «θεσμός» για την πόλη μας
. Είναι η μόνη ορχήστρα  που κάθε χρόνο πρόθυμα ανταποκρίνεται στο κάλεσμά του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών και με τις συναυλίες της ψυχαγωγεί τους φίλους της μουσικής στην πόλη μας...
Και φέτος έρχεται η Ορχήστρα για μια νέα συναυλία με δύο κορυφαία έργα της παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας.
Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και θα δοθεί Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ
Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τα έργα:
Sergei Rachmaninov:  Κονσέρτο Νο.2 για πιάνο & ορχήστρα.
Piotr Ilic Tchaikovsky:  Συμφωνία αρ.6 <Παθητική>
Την ορχήστρα θα διευθύνει 0 Χάρης Ηλιάδης
Σολίστ στο πιάνο θα είναι ο Αλέξανδρος Σαρακενίδης
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.
Προσκλήσεις για τη συναυλία (με αριθμημένες θέσεις) διατίθενται από το Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών καθημερινά στις ώρες 6:00 - 9:00 μ.μ.
Γενική είσοδος 10 €
Είσοδος για μαθητές και σπουδαστές ελεύθερη.
Πληροφορίες στα τηλ. 2321057444  &  6976607433





Αλέξανδρος Σαρακενίδης
Ο πιανίστας Αλέξανδρος Σαρακενίδης έχει χαρακτηριστεί ως καλλιτέχνης που συνδυάζει δυναμισμό, δεξιοτεχνία και στυλιστική κατανόηση. Τον Ιούνιο του 2015, αποφοίτησε από το LUCA - Arts/Lemmensinstituut στο Leuven του Βελγίου ολοκληρώνοντας τρεις κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών με πλήρη υποτροφία, αποφοιτώντας με  την ανώτατη διάκριση (summa cum laude), υπό την καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου Αμερικανού πιανίστα Alan Weiss.
Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά ρεσιτάλ πιάνου σε Ελλάδα, Βέλγιο, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και αίθουσες όπως, Βασιλικό Κονσερβατόριο Βρυξελλών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου Ρόδου, θέατρο Απόλλων Ερμούπολης μεταξύ άλλων. Προσκεκλημένος σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ και σειρές συναυλιών, όπως Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, Διεθνές Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού, Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, Les Mercredis de la Musique asbl, Le Festival des Midis aux Minimes, έχει συμπράξει με ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου, όπως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Kρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Glasperlenspeil Sinfonietta, Mechels Orkest, Brussels Virtuosi, και διεθνούς κύρους σολίστες όπως ο Αμερικανός πιανίστας Alan Weiss και ο Βέλγος φλαουτίστας Marc Grauwels, με τους οποίους διατηρεί στενή σχέση συνεργασίας.
Γεννημένος στις Σέρρες, ο Αλέξανδρος Σαρακενίδης ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα στο πιάνο με τον Σάκη Ανδρικάκη ενώ παρακολούθησε  θεωρητικά μαθήματα στη μουσική πλαϊ στην Ελένη Μιχελή, στο Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών και στο ωδείο  του Βασίλη Ταπέ. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Σερρών ενώ παράλληλα σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απ όπου έλαβε το δίπλωμα πιάνου με άριστα και ολοκλήρωσε ανώτερες σπουδές πιάνου με άριστα στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση – οργανική εκτέλεση πιάνου, στην τάξη του Ίγκορ Πέτριν. Έχει μελετήσει, επίσης, με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως Sergio Tiempo, Naum Grubert, Andrei Pisarev, Milena Molova, Lilia Boyadjieva, Michael Hauber, Daniel Rivera, Sergei Osokins, Γιώργο Χατζηνίκο, Κατερίνα και Γιάννα Πολυζωίδου, μεταξύ άλλων. Έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς ενώ το 2017 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Χάρης Ηλιάδης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης “Mozarteum” στο Salzburg της Αυστρίας, στην τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του Michael Gielen και του Dennis Russel Davis, από όπου αποφοίτησε με το Δίπλωμα Μαέστρου και τον ακαδημαϊκό τίτλο “Magister Artium” το 1997.
Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της φιλαρμονικής ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας όπου τιμήθηκε μετά από ψηφοφορία των μελών της ορχήστρας με το «βραβείο προωθήσεως νέων μαέστρων» της φιλαρμονικής του Debrecen, στο οποίο περιελήφθη μία πρόσκληση για μία συναυλία με τη φιλαρμονική αυτή. Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Δημήτρια», του οποίου την εναρκτήρια συναυλία έχει διηύθυνε το 2006, το 2007 και το 2010. Ως φιλοξενούμενος μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης , τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πάζαρτζικ , της Βράτσα και του Βήντην (Βουλγαρία), τη Συμφωνική ορχήστρα του Bacau (Ρουμανία), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, την Philharmonia Sudecka – Waldrych, τη Συμφωνική ορχήστρα της Jelenia Gora, τη Συμφωνική ορχήστρα του Dnipropetrovsk, την ορχήστρα της όπερας του Χάρκοβο και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι Cheryll Studer, Paul Badura – Skoda, Δημήτρης Σγούρος ,Κώστας Κoτσιώλης κ.α.
Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του Αρχιμουσικού στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας, έχει οργανώσει εμφανίσεις της ορχήστρας σε άλλες πόλεις (Ξάνθη, Σέρρες, Βέροια, Βεργίνα, Φλώρινα, Καστοριά, Βόλο).
Το Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J.Strauss «Νυχτερίδα» στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, παράσταση χωρίς δοκιμή).
Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας “Duna” στη Βουδαπέστη όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.