Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Παναγιώτης Σπυρόπουλος : Δικαίωση για τον Απόστολο Τζιτζικώστα το έργο για την ανάδειξη του Λόφου Καστά

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιωτησ σπυροπουλοσΗ ένταξη του έργου της «στερέωσης, συντήρησης,
αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών» στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 1,5 εκ.ευρώ αποτελεί δικαίωση της Περιφέρειας και του ίδιου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέβαλε από την πρώτη στιγμή μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε το σπουδαίο ταφικό μνημείο να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας τη θέση που του αξίζει.
Έχοντας στο πλευρό του όλους εμάς που αναγνωρίζουμε την τεράστια σημασία που έχει ο συγκεκριμένος χώρος για τη Μακεδονία και εν γένει για την ιστορία, κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν και τελικά το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.  
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου όπου έγινε η σχετική παρουσίαση άκουσα με μεγάλη χαρά και απεριόριστο ενδιαφέρον, όλα όσα πρόκειται να γίνουν από εδώ και στο εξής, με κύριο στόχο το σπουδαίο αυτό μνημείο να προστατευτεί και να γίνει επισκέψιμο. Με το συγκεκριμένο έργο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύει για ακόμη μία φορά εμπράκτως, πως η ανάδειξη του μεγαλειώδους μνημείου της Αμφίπολης αποτελεί προτεραιότητά της. Από εδώ και στο εξής ο τύμβος Καστά μπαίνει σε τροχιά ανάδειξης, έτσι όπως ακριβώς του αξίζει. Προχωρούμε πλέον χωρίς καθυστερήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.