Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων για το εργατικό ατύχημα στον Γάζωρο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων ΚλωστοϋφαντουργίαςΑυξάνεται μέρα με τη μέρα, ο κατάλογος των νεκρών και σακατεμένων εργατών ως αποτέλεσμα της αύξησης της εκμετάλλευσης, αναφέρει η Ομοσπονδία


Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα στο Γάζωρο Σερρών, όπου ένας 53χρονος εργαζόμενος σε βιομηχανία βάμβακος έχασε τη ζωή του, εξέδωσε η Ομοσπονδία Εργατοϋπολλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ).
«Ένας ακόμα συνάδελφος δεν γύρισε σπίτι του, άφησε την τελευταία του πνοή στο χώρο δουλειάς, σε βιομηχανία βάμβακος στο Γάζωρο Σερρών», αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει:
«Η "δίκαιη" ανάπτυξη τους κυριολεκτικά σκοτώνει. Δεν υπολογίζει την ίδια τη ζωή των εργατών. Αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, ο κατάλογος των νεκρών και σακατεμένων εργατών ως αποτέλεσμα της αύξησης της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, των εξαντλητικών ωραρίων, των άθλιων συνθηκών χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας.
» Οι βιομήχανοι του κλάδου πανηγυρίζουν για την αύξηση των εξαγωγών ένδυσης – Κλωστοϋφαντουργίας το α’ εξάμηνο του 2017 και των εξαγωγών βαμβακιού κατά 14,9%.
» Την ίδια ώρα ΣΕΒ και κυβέρνηση με τη συμπόρευση και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ προχωράνε στο κλείσιμο περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ)».
Εκφράζει, δε, τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του συναδέλφου και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου «σε συσπείρωση στα σωματεία και το ταξικό εργατικό κίνημα, σε διεκδίκηση να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων».
Ζητεί, τέλος, «να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική, τη βαρβαρότητα του δρόμου ανάπτυξης για τα κέρδη των βιομηχάνων που γεννά τα εργατικά "ατυχήματα", θυσιάζει τους εργάτες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Πηγή: http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.