Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Σιντικής : Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τους Δασικούς Χάρτες την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

Ενόψει της επερχόμενης ανάρτησης των δασικών χαρτών στη Π.Ε. Σερρών, ο Δήμος Σιντικής διοργανώνει ενημερωτική
ημερίδα με θέμα τους Δασικούς Χάρτες την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα έναρξης 13:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής με κύριο αντικείμενο την ενημέρωση των πολιτών και τον φορέων της περιοχής για τον έλεγχο των ιδιοκτησιών τους, τα πιθανά προβλήματα και την αντιμετώπισή τους (καλλιεργούμενες εκτάσεις και θέματα επιδοτήσεων, κτηνοτροφικές μονάδες κτλ).
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
- Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
- ΑΝΑΝΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
-ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου μας με την υποστήριξη του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος , και την στήριξη της ΕΜΔΥΔΑΣτΚΜ και της ΝΕ Σερρών του ΤΕΕτΚΜ.
Εισηγητές θα είναι ο πρόεδρος της επιτροπής Σερρών του ΣΔΑΤΜΒΕ κ. Νικόλαος Ασλανίδης Αγρ. Τοπογράφος Μηχ/κος, MSc, Υποψ Διδάκτρωρ ΑΠΘ, και ο κ. Χρήστος Ζαβρακλής , Νομικός Σύμβουλος του ΣΔΑΤΜΒΕ, ειδικός σε θέματα δασικών χαρτών.
Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο προϊστάμενος της ΔΤΥΠΠ κ. Ιωάννης Χατζόπουλος ( ΕΜΔΥΔΑΣτΚΜ, ΤΕΕτΚΜ)
Στο τέλος της ημερίδας θα απαντηθούν ερωτήσεις και θα δοθούν διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, με τις εκτάσεις δασικού χαρακτήρα που καλλιεργούνται γεωργικά και των οποίων η μορφή άλλαξε από δάσος σε αγρό, ειδικά εντός περιοχών Natura, τη μεταβολή εμπράγματων δικαιωμάτων μετά την ανάρτηση και τη κύρωση των δασικών χαρτών κ.α..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.