Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Σέρρες : Οι πέντε σημαντικές υποθέσεις που απασχόλησαν την ΕΛΑΣ το 2016

dolofonia n.zixni 1Πέντε υποθέσεις που σημειώθηκαν ή αφορούν το Νομό Σερρών συμπεριλαμβάνονται στις σημαντικότερες
υποθέσεις που απασχόλησαν την αστυνομία για το 2016, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα:
1) ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ
lathraia tsigara 2
Στις αρχές Φλεβάρη οι αστυνομικές αρχές προχωρούν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες και συλλαμβάνουν 21 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ηγετικά μέλη της οργάνωσης που εισήγαγε, εξήγαγε, εμπορευόταν και διακινούσε 110.280.000 λαθραία τσιγάρα σε διάφορους Νομούς της χώρας, αλλά και στη Βουλγαρία. H απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο ήταν πάνω από 19.000.000 ευρώ.
lathraia tsigara 3
Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 26 οικίες, 14 αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των λαθραίων τσιγάρων και σε 6 έμφορτα φορτηγά της οργάνωσης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 15.502.468 λαθραία τσιγάρα και 57.015 ευρώ.
lathraia tsigara 6
2) ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 53ΧΡΟΝΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ
dolofonia n.zixni2
Τον Φεβρουάριου του 2015 είχε προκαλέσει σοκ στην κοινωνία του Νομού Σερρών η είδηση ότι ένας 53χρονος Βούλγαρος βρέθηκε νεκρός σε αγροτική περιοχή έξω από τη Νέα Ζίχνη με τραύματα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ήταν δεμένος χειροπόδαρα με μεταλλικό σύρμα. Περίπου ένα χρόνο μετά, οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνέλαβαν ένα ζευγάρι Βουλγάρων και την 23χρονη κόρη τους ως τους φερόμενους δράστες, ενώ στη δικογραφία συμπεριλήφθηκε άλλο ένα ζευγάρι Βουλγάρων.
3) ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΙ «ΑΔΕΙΑΖΕ» ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
astynomia
Στις 14 Σεπτεμβρίου η Ασφάλεια του Κιλκίς προχώρησε στην ταυτοποίηση τριών μελών εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν σε διαρρήξεις και κλοπές διαμερισμάτων σε Σέρρες, Κοζάνη και Πτολεμαϊδα. Μάλιστα, το ένα εκ των μελών της οργάνωσης βρισκόταν σε κατάστημα κράτησης της χώρας για διαρρήξεις διαμερισμάτων που διέπραξε από κοινού και σε προγενέστερο χρόνο, ενώ συνελήφθη και το δεύτερο από τα τρία μέλη, στην κατοχή του οποίου, αλλά και στην οικία του βρέθηκε και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.
4) ΕΞΙΧΝΙΑΣΕΙΣ ΚΛΟΠΩΝ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
klopes benzinadika 1
Στις 7 Οκτωβρίου έγιναν οι εξιχνιάσεις κλοπών στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας και συνεργασίας μεταξύ αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και την εξιχνίαση σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Πρόκειται για τρεις κλοπές σε βενζινάδικα των Σερρών, στις τζαμαρίες των οποίων έριχναν τα οχήματα που είχαν κλέψει νωρίτερα και άρπαζαν ή επιχειρούσαν να αρπάξουν τα χρηματοκιβώτια, αλλά και μία κλοπή σε διαμέρισμα στις Σέρρες. Οι δράστες αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι, διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.
klopes benzinadika 2
5) ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
peripolika amesi drasi 100
Και στο Νομό Σερρών φαίνεται πως είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών που δραστηριοποιούταν σε Βόρεια Ελλάδα και Αττική. Έξι Βούλγαροι που, για να βγάλουν λεφτά, εμπορεύονταν τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία κάποιων συνανθρώπων μας να αποκτήσουν παιδιά. Στη δικογραφία, μεταξύ των 13 παράνομων υιοθεσιών βρεφών από άτεκνα ζευγάρια έναντι χρηματικού ποσού που κυμαινόταν κατά περίπτωση από 6.000 έως 8.000 ευρώ, τις οποίες διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, υπάρχει και αυτή ενός βρέφους που φέρεται να δόθηκε για υιοθεσία σε ζευγάρι στο Νομό Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.