Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σέρρες : Σύλληψη 69χρονου αρχαιοκάπηλου

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας από αστυνομικούς του
Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 58 και 72 ετών, που ενέχονται σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, συνελήφθη επιπλέον, 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Υπενθυμίζεται, ότι σε όχημα που επέβαιναν ο 58χρονος με τον 72χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μηχανήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν σε λαθρανασκαφές και ένα χάλκινο αγαλματίδιο, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί από τον 69χρονο.
Από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, χθες (29-03-2017) σε περιοχή του Νομού Σερρών, κατά την οποία εντοπίστηκε ο 69χρονος και συνελήφθη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο, ένα χάλκινο αγαλματίδιο ύψους 22,5 εκατοστών, το οποίο όπως γνωμάτευσε αρμόδια αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.