Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Σέρρες . Άκυρα τα πτυχία που έδινε ιδιωτική σχολή

Αποτέλεσμα εικόνας για ιδιωτικα τεεΟι τίτλοι 18 ιδιωτικών σχολείων κηρύσσονται άκυροι και οι
απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο. Αυτό ουσιαστικά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας επισημαίνοντας ότι οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι.
Τούτο δεν ισχύει μόνο για όσους αναμένουν διορισμό, ή επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και για τους ήδη διορισμένους στο δημόσιο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα, πρόκειται να διενεργήσει ειδικές πτυχιακές εξετάσεις προκειμένου να χορηγηθούν πτυχία στους μαθητές Α΄ και Β΄ Κύκλου των συγκεκριμένων Ιδιωτικών ΤΕΕ και ότι «περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των παραπάνω εξετάσεων θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι:

2 στην Άρτα
1 στη Βοιωτία
3 στη Θεσσαλονίκη
1 στις Σέρρες
1 στην Αττική
2 στα Τρίκαλα και
7 στη Λάρισα!
218916g-screen_shot_2017-01-19_at_2.41.58_m.m.

Δικαίωση για την ΟΙΕΛΕ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί «δικαίωση» για τον δεκαετή και πλέον αγώνα της καθώς, «επιτέλους, μπαίνει φραγμός στο αισχρό φαινόμενο διορισμού στο δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών και τίθενται σε εφαρμογή ο Νόμος Γιαννάκου (παρ. 1, 2  του άρθρου 24 του ν. 3577/2007) και η επέκτασή του με το Νόμο Φίλη (παρ. 5 του  άρθρου  34 του ν. 4415/2016)».

http://www.mycampus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.