Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Π.Ε Σερρών . Μέχρι 24/2 οι αιτήσεις για βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόσκληση για συμμετοχή στο μέτρο 11 Βιολογική Καλλιέργεια και ΚτηνοτροφίαΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών 
 ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους ότι δημοσιεύθηκε η υπ' αριθμ. 130/5917/18-01-2017 (ΑΔΑ: 7ΑΖΚ4653ΠΓ-ΔΝΦ) Πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υποβολή αιτήσεων στήριξης - συμμετοχής στο Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) της Ελλάδας 2014-2020.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 24-01-2017 έως 22-02-2017.

 Στις προκηρυσσόμενες Δράσεις του Μέτρου περιλαμβάνονται:
A. Υπομέτρο 11.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους.
  • Δράση 11.1.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία.
  • Δράση 11.1.2: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη κτηνοτροφία.
B. Υπομέτρο 11.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους.
  • Δράση 11.2.1: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία.
  • Δράση 11.2.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία.
Το Μέτρο έχει στόχο να προσφέρει δημόσια αγαθά, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορική διαχείρισή του και τη καλή διαβίωση των ζώων.
Εφαρμόζεται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και η συνολική δημόσια δαπάνη για το μέτρο ανέρχεται σε 443 εκατομμύρια ευρώ. Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί και υπέβαλαν Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το έτος 2016.
Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 24-01-2017 έως 22-02-2017.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκυρησσόμενες δράσεις του Μέτρου 11, υποβάλλουν προς τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΥΠΑΑΤ -Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων) ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ). Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16Registration και η επεξεργασία των αιτήσεων στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16.
Η αίτηση στήριξης απευθύνεται στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης διαμέσου των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την έδρα της εκμετάλλευσης, όπως αυτή έχει δηλωθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του υποψήφιου για το έτος 2016.
Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις, που διέπουν το μέτρο, περιγράφονται στη πρόσκληση του μέτρου, που ακολουθεί συνημμένα. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το κείμενο της πρόσκλησης στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση και πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στo Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων, στα τοπικά Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης των Δ/νσεων Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ) και στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.