Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Φ. Αραμπατζή: Το 1/3 της εξισωτικής από το νέο ΠΑΑ 2014-2020 «ξοδεύτηκε» ήδη σε 1 χρόνο από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Αποτέλεσμα εικόνας για αραμπατζη φωτεινηΤην αλόγιστη διάθεση ήδη του 1/3 των χρημάτων της κοινοτικής
συμμετοχής της εξισωτικής αποζημίωσης από το νέο ΠΑΑ 2014-2020 μόλις σε διάστημα 1 έτους, στηλιτεύει η Αν. Τομεάρχης Αγρ. Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε Ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Η Σερραία βουλευτής υπογραμμίζει ότι από το συνολικό ποσό των 900 εκατ. ευρώ της κοινοτικής συμμετοχής για το νέο ΠΑΑ, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε να διαθέσει ήδη το ποσό των 300 εκατ. ευρώ μόνο για πληρωμές έτους 2015 και 2016, αφήνοντας προς διάθεση για τα 7 υπόλοιπα έτη (2014 ως 2023 που λήγει η περίοδος επιλεξιμότητας της προγραμματικής περιόδου) το ποσό των μόλις 650 εκατ. ευρώ!

Διακινδυνεύεται έτσι να ελαττωθούν δραματικά τα ποσά ανά κατηγορία δικαιούχων, που θα δοθούν τα επόμενα έτη για το μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης. Αφού, ακόμη και η δυνατότητα να μεταφερθούν στο μέλλον στον λογαριασμό της εξισωτικής αποζημίωσης χρήματα από άλλα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης όχι μόνο θα στερήσει πολύτιμα αναπτυξιακά κονδύλια από συγκεκριμένες δράσεις του Προγράμματος, διαστρεβλώνοντας την στρατηγική του στόχευση αλλά επιπροσθέτως τίθεται σε αμφισβήτηση η έγκρισή τους από την Ε.Ε.

Η κ. Αραμπατζή ζητά από τον κ. Αποστόλου να διασαφηνίσει πώς θα καταφέρει να διατηρήσει την τουλάχιστον ισόποση διάθεση κονδυλίων για την εξισωτική αποζημίωση στους δικαιούχους παραγωγούς και τα επόμενα έτη. Σημειώνει δε ότι τα κονδύλια της εξισωτικής αποζημίωσης, που στόχο είχαν να αποτελέσουν το αντιστάθμισμα για την εξισορρόπηση της βιωσιμότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, επιβάλλεται να δίνονται στοχευμένα και λελογισμένα σε βάθος χρόνου ειδικά σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και νέας ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.